QUI SOM? SCLA'KA SI TEATRE

PRESENTACIÓ DE SCLA’KA SI TEATRE


A partir d’un Taller de Teatre organitzats pel Patronat Municipal de Cultura de Cardedeu, va sorgir SCLA’KA SI TEATRE. En principi només va ser la voluntat de posar en pràctica allò del que es va parlar i treballar en el Taller, per veure si en podia sortir un espectacle a presentar davant del públic.
D’aquesta manera, l’Agost de 2005, i després d’un parell d’anys de preparació, es va estrenar QUAN DIGUI UN, de Gary Blackwood. La filosofia que va inspirar en aquells moments a SCLA’KA SI segueix absolutament intacta en aquests moments. Amb una voluntat ferma de treballar amb rigor, buscant sorprendre a l’espectador per tal d’aconseguir el principal objectiu: Explicar bé una història a través de la transmissió d’emocions. I si la història que expliquem pot sorprendre, millor. I així, hem pogut presentar algunes estrenes absolutes a Europa de textos d’autors nordamericans, i també una estrena absoluta d’un text d’autoria catalana.

HISTORIAL D’ESPECTACLES:

  • QUAN DIGUI UN, de Gary Blacwood. Estrenat el mes d’Agost de 2005. Estrena absoluta a Europa.






Del nostre muntatge, l’autor en va dir:

“ El punt del climax de l’obra, quan Dian i Booth quasi bé s’encaren l’una amb l’altre, és fascinant”..

“Malgrat que no he pogut entendre la majoria dels diàlegs, això no ha sigut obstacle per apreciar el fantàstic treball que fan els actors”..

  • EL RETRATISTA, de Gerard Vázquez i Jordi Barra. Estrenat el mes de Maig de 2007. Estrena absoluta amb la presència dels autors




  • POLS OPOSATS, de Bruce Kane. Estrenat el mes d’Octubre de 2008. Estrena absoluta en CATALÀ i a l’Estat Espanyol. En aquells moments se n’estava fent una producció professional a Bucarest i una altra semi-professional a Londres.



Del nostre muntatge, l’autor en va dir:

 “Estic impressionat pel talemt dels actors i actrius, per la seva energia i implicació. Tots estan magnífics”.

“Un treball de primera, de totes totes” 

“Guardaré el DVD com un tresor” 

D’altres opinions rebudes i/o publicades:

“El ritme àgil i l’humor àcid de les escenes van entussiasmar al públic del Centre Cultural”  (RTV Cardedeu)

“Un espectacle molt coherent” C. Machio, Crític Teatral, director del portal www.teatral.net









  • L’ARREL QUADRADA DE L’AMOR, de Dan Meltzer, Estrena absoluta a Europa.



L’autor, després de veure per Internet un reportatge de RTV Cardedeu sobre el nostre espectacle, ens va dir:

“El públic va gaudir clarament de la vostra producció. Us felicito per haver capturat l’humor i els elements humans de l’obra”

“Moltes gràcies i moltes felicitats a tot el conjunt d’actors i actrius”



  • TOT VA BÉ SI ACABA BÉ, de William Shakespeare, estrenat el mes d’Agost de 2011 a l’aire lliure, al Parc de la Serreta de Cardedeu. Podeu veure'n el vídeo AQUÍ


Opinions rebudes i/o publicades:

“Scla’Ka Si va sorprendre com és habitual amb l’escenografia i l’obra escollida, sempre fugint de la comèdia fàcil” (Revista “El Nas)

“Us volia felicitar per la feina (…), pel treball amb el text que tenia una gran fluïdesa i que no es deia amb cap amanerament teatral i per la sinceritat de la proposta. (…) que tenia un perfum shakesperià” (Oriol Genís, actor professional)

“(…) Em va recordar al Globe de Londres i a certes obres que he vist a l’aire lliure a Bath” (Comentari rebut per e-mail)


  • LA CEBA, de Jordi Teixidor. Estrenat conjuntament amb ANÒNIM VENECIÀ el mes d’Octubre de 2013. 

  • ANÒNIM VENECIÀ, de Giuseppe Berto. Estrenat conjuntament amb LA CEBA el mes d’Octubre de 2013.